zondag 23 juni 2013

Costa Cálida - Cartagena Vakantie Spanje

De stranden bij Cartagena, in de Spaanse regio Murcia, worden aangeduid als de Costa Cálida, Spaans voor warme kust. De belangrijkste plaats is de havenstad Cartagena.

Ten noorden van de Costa Calida ligt in de regio Valancia de Costa Blanca. In het zuiden gaat de costa over in de Costa de Almería.

De costa strekt zich uit van El Mojón bij de provincie Alicante in het noorden tot de gemeente Águilas in het zuiden aan de provincie Almería in de regio Andalusië.

De kuststreek van de regio Murcia heeft een langte van ongeveer 250 kilometer en bestaat uit smalle inhammen, wadden, zandduinen, lagunes en stranden. In het gebied liggen veel beschermde natuurgebieden.

Het meest dichtbebouwde gebied ligt rond de Mar Menor en Cartagena.

De Mar Menor is een lagune in het zuidoosten van de regio Murcia. De lagune is gescheiden van de Middellandse Zee door een strook land die La Manga del Mar Menor is genaamd.

De strook land heeft een lengte van ongeveer 21 kilometer en de breedte varieert van 100 tot 1.200 meter.

De stranden van de Mar Menor horen tot de gemeenten San Pedro del Pinatar, San Javier (Santiago de la Ribera, gedeelte van La Manga, Lo Pagan en The Cuarteros), Los Alcazares en Cartagena (Los Urrutias, Los Nietos en een gedeelte van La Manga).

Een aantal bekende stranden bij Cartagena zijn Cala Cortina, Islas Menores, Playa Honda, Mar de Cristal, Cala del Pino, Cavanna, Barco Perdido, El Galúa, Levante en La Gola.